0 0

Дизайн на баня в синьо и жълто

Обичайно до основен ремонт на банята се прибягва не толкова често, затова когато е настъпил моментът за цялостно обновяване на помещението, е важно да отделите време и да обмислите подходящи варианти за новата цветова палитра и дизайн. Изборът на цветове за банята е индивидуално решение и зависи от това дали сте склонни да последвате най-новите тенденции, или предпочитате да заложите на неостаряваща, утвърдила се във времето комбинация от багри. Облицоването на банята с плочки в синьо и жълто е класическо решение, което внася свежест и енергия дори в най-непретенциозния интериор, стига да постигнете перфектния баланс между двата цвята.

Експериментирайте с различни нюанси и стилове

Жълто-синьото преобразяване на банята може да бъде осъществено в разнообразни интериорни стилове. Крайбрежният стил е отличен избор за тази цветова палитра. За да създадете модерен облик на банята и успокояваща спа атмосфера, изберете стенни и подови плочки в светли тюркоазени нюанси, съчетани с меки жълти тонове.

При избора на цветове за настилката и облицовката в банята не е необходимо да се ограничавате само до класическите небесносиньо и топло жълто. Вместо това можете да се спрете на по-нестандартни вариации на двата цвята, с които да постигнете уникален декор. Синьо-сивото и светложълтото е стилно съчетание, придаващо изтънченост на интериора. Със стенни плочки в светли зеленикаво сини тонове и жълти фуги можете да създадете акцентна стена в банята, която да послужи като ефектен фон за огледалото, умивалника и шкафа с дървесен декор.

При декорирането на банята в рустикален стил също можете да заложите на палитра в жълто и синьо, като изберете по-наситени нюанси на двата цвята. Тъмножълта ретро вана с крачета и наситеносин рустикален шкаф в съчетание с бледожълти стенни плочки и гранитогрес в топли кафяво-червени тонове е интериорно решение, което успешно пресъздава този очарователен стил в банята.

Заложете на акценти в жълто и синьо

Ако за банята сте избрали традиционната палитра от синьо и бяло и сте решили да добавите към нея и жълт цвят, най-лесно можете да го постигнете с помощта на акценти. Жълти хавлиени кърпи или жълта помощна масичка в близост до ваната могат да послужат за тази цел. Ако желаете да създадете по-балансиран цветови контраст, заложете на жълт умивалник или вана.

Използвайте дръзки цветови контрасти

Ако палитрата от светли тонове на синьото и жълтото е твърде непретенциозна за вашия вкус и предпочитате по-колоритна цветова схема за банята, можете да заложите на фаянсови плочки с гланцирана повърхност в тъмни нюанси на двете багри. Лъскавата облицовка на стените в тъмносиньо и златистожълто може да превърне и най-скромната баня в помещение с уникален ефектен декор. Този подход е отлична стратегия, ако се стремите да постигнете еклектична или бохемска визия на банята. Колкото по-тъмни са нюансите на синьото и жълтото, толкова по-силен ще бъде визуалният контраст, което ще придаде и по-дързък облик на банята.

Изберете за стените и пода плочки с изящни декори

Синият и жълтият цвят се вписват перфектно в бани, за вътрешното оформление на които е избран средиземноморският, тосканският или мароканският стил. С подови и стенни плочки в наситени нюанси на двете багри, богато декорирани с изящни мотиви, и акценти в златисти тонове можете да създадете неповторима екзотична атмосфера в банята.

Назад
© Developed by CommerceLab