0 0

Гранитогрес и теракот с дървесен дизайн

Една от най-новите тенденции при подовите настилки и стенните облицовки в последните години са плочките теракот и гранитогрес, които пресъздават красотата на естествената дървесина и постигат съвършена имитация на масивен паркет или дървена ламперия. Такива модели се произвеждат отдавна, но едва през последните години се сдобиват с нарастваща популярност благодарение на напредъка в технологичните процеси за създаване на прецизен детайлен дизайн върху повърхността на плочките.

Желанието на собствениците на жилища да внесат автентичната красота и топлина на дървения материал в домовете си също допринася за нарастващия интерес към настилки и облицовки с дървесни мотиви, осъществени с керамични плочки и гранитогрес.

Плочките с дървесен дизайн имат и немаловажни предимства в сравнение със стандартния паркет като много по-лесното им поддържане и почистване, значително по-ниска цена, по-голямо разнообразие от размери, изключителна здравина и устойчивост на надраскване, износване и счупване.

Преимущество на настилката от гранитогрес е, че под нея може да се инсталира подово отопление. Плочките с дървесни декори се предлагат в голямо разнообразие от размери, цветове и форми, което позволява да се пресъздаде визията на всеки вид паркет. По отношение на поддръжката, плочките от гранитогрес изискват по-малко грижи от паркета или дюшемето, тъй като не се нуждаят от скъпи лакове и други препарати за третиране на дървен материал. Действително керамичната подова настилка е по-студена от дървената. Този недостатък обаче лесно може да бъде елиминиран, ако под настилката се изгради подово отопление.

Макар че цените на гранитогресните плочки варират в зависимост от размерите и производителя, в повечето случаи подовата настилка от гранитогрес излиза по-евтино в сравнение с настилка от естествен паркет за помещение със същата квадратура.

Всяка подова настилка се нуждае от подходяща поддръжка и редовно почистване. Плочките от гранитогрес се почистват лесно с мокра кърпа или кухненски моп. Тъй като са изключително устойчиви на надраскване, подовите плочки с дървесен дизайн са подходящи за домакинства, които отглеждат домашни любимци. Четириногите могат да повредят дървения паркет, тъй като техните нокти надраскват повърхността му. С висококачествен гранитогрес с дървесен дизайн обаче няма да имате такъв проблем.

Друго предимство на плочките от гранитогрес и теракот с дървесен декор е възможността да бъдат полагани в много повече помещения в дома в сравнение с настилките от естествена дървесина. Тъй като са устойчиви на влага, плочките от гранитогрес могат да се положат не само в дневната, кабинета или спалнята, но и в кухнята, пералното помещение, банята, а също така и на балкона или в градината.
Разгледайте нашите колекции от плочки и гранитогрес с дървесен дизайн.

Каталог Wood Collection

 

Назад
© Developed by CommerceLab