0 0

Как да внесете спа усещане в банята

Спа процедурите спомагат за отпускането на тялото и духа и зареждането му с нови сили и енергия. Ако желаете да създадете успокояваща спа атмосфера в собствената си баня, заложете на подови и стенни плочки в предразполагащи към релакс цветовe. След като сте избрали подходяща настилка и облицовка, трябва да обмислите и останалите елементи от дизайна на банята, които ще допринесат за създаването на приятна отпускаща обстановка в помещението. Ето няколко съвета как да придадете спа излъчване на банята.

Изберете плочки за баня с отличителен декор

Облицовката от фаянсови плочки е основен елемент в интериора на всяка баня, а когато се стремите да внесете спа усещане в помещението, визията на стените придобива още по-голяма значимост. Изберете модел стенни плочки с оригинален дизайн или необичайна текстура, които смятате, че биха ви предразположили към отпускане и пълна релаксация. Някои биха предпочели плочки за баня с абстрактен декор, докато други биха заложили на бледи цветове и фини флорални мотиви. Независимо какви са вашите виждания за спа облицовка в банята, сред разнообразието от атрактивни модели фаянсови плочки, които производителите предлагат, несъмнено ще откриете най-подходящата за вас серия.

Заложете на мивка от камък

Естественият камък и дървесината са материали, предпочитани за обзавеждането в баните със спа атмосфера. Заложете на умивалник с корито от камък, за да създадете в банята специфичното усещане за досег с природата, характерно за спа помещенията. Независимо дали ще предпочетете каменна мивка в светъл или тъмен цвят, тя ще се впише безупречно в спа облика на банята.

Изберете смесители и аксесоари с оригинален дизайн

За да придадете спа излъчване на банята, не е достатъчно само да обновите подовата настилка и стенната облицовка. Изберете смесители с нешаблонен дизайн за мивката и душа, чиято форма и цвят се съчетават хармонично с декора на плочките в банята. Обковът на шкафа и аксесоарите в банята също трябва да бъдат подбрани така, че да се впишат в спа облика на помещението.

Поддържайте банята подредена и чиста

Обзаведете банята с най-необходимото санитарно оборудване и мебели и се постарайте да не струпвате излишни вещи в нея, тъй като свободното пространство в помещението е основна предпоставка за постигането на успокояваща атмосфера. Не е необходимо обаче банята да бъде минималистично обзаведена. В бани, решени в традиционен или провинциален стил, също може да се внесе спа усещане, стига да заложите на стенни плочки в светъл цвят и мебели и подова настилка с дървесен декор, както и да изберете подходящи аксесоари.

Осигурете достатъчно място за съхранение в банята

За да поддържате банята спретната, е необходимо да разполагате с шкаф и открити рафтове, където да подредите тоалетните принадлежности, козметиката и хавлиените кърпи. Всички вещи, които държите в откритите отделения на шкафа или върху етажерките, трябва да бъдат прилежно подредени, а кърпите – прецизно сгънати една върху друга, за да се постигне завършена спа визия на банята.

Назад
© Developed by CommerceLab