0 0

Създайте стилно пространство с керамични плочки и гранитогрес

Комбинацията от керамични плочки и гранитогрес внася разнообразие и удобство в дома.
Плочките се предлагат в различни стилове, размери и цветове.

Причини да изберем керамични плочки.

Плочките придават атрактивен завършек на пода и стените в дома. Подходящи са за домакинства с домашни любимци и хора, които имат алергии. Опростените и изчистени дизайни са идеални за модерния дом. Моделите плочки с дизайни, богати на орнаменти, са подходящи за по-класическите стилове и са приложими в банята и кухнята.

Прилики

Керамичните плочки и гранитогресът са лесни за почистване. Могат да се използват за под и стени, с времето не изсветляват от слънчевата светлина, устойчиви са на надраскване и огън.

Разлики


Каква е разликата между керамичните плочки и гранитогреса?
Гранитогресът е по-устойчив на износване поради своята плътност. Той е направен от малки глинени частици, пресовани при високо налягане и изпечени при висока температура. Това му придава много голяма плътност.

Гранитогресът и е по-устойчив на влага. Поради тази причина може да се използва и за полагане извън дома, докато керамичните плочки препоръчително се полагат вътре в дома.

За областите, където ще има по-голям трафик от хора се препоръчва да се изберат плочки с по-висок PEI (Porcelain Enamel Institute) рейтинг. Това се отнася за гланцираните плочки. Добре е този рейтинг да е 4 или 5. Ако няма подобно натоварване, е излишен разход да се следи за такава износоустойчивост.

Гранитогресът обикновено е в по-високи ценови диапазони в сравнение с керамичните плочки.

Фаянсови плочки

Фаянсовите плочки са керамични плочки с плътност, близка до тази на гранитогреса. Както и при гранитогреса, основата им е бяла, но покритието им може да бъде в богата гама от ралични цветове и форми. Те са по-евтини от гранитогреса и са сравними по цена с керамичните плочки. Трябва да се използват само вътре в дома. Фаянсовите плочки са лесни за поддръжка и почистване и не избеляват на слънчева светлина. Могат да се прилагат за под и за стени.

Стилове, подходящи за всеки декор

Повечето хора си мислят, че плочките са дизайнерско решение предимно за кухнята, банята и антрето. Всъщност те се използват с голям успех и в спалнята и всекидневната.
Някои плочки имат визията на дървен материал – повърхността им перфектно имитира дъб, череша  или орех.
Керамичните плочки и гранитогресът се предлагат в богато разнообразие от цветови гами. При полагането се използват подходящи фугиращи смеси, които успешно пестят време за почистване на пода.

Какъвто и интериорен стил да сте избрали за Вашето жилище, сред разнообразието от предлаганите на пазара модели можете да откриете керамични плочки и гранитогрес, които ще се впишат безупречно в декора на дома Ви, като в същото време ще внесат удобство и дълготрайна употреба на покритията.

Назад
© Developed by CommerceLab