0 0

Изискани бани в сиво

Изискани бани в сиво

Когато ни предстои ремонт на банята и обмисляме цветови решения за интериора, сивото вероятно не би било сред най-предпочитаните багри. Макар че със сиво не може да се внесе в интериора нито ослепителният блясък, който се постига с белия цвят, нито характерната за нюансите на черното дълбочина, то е отличен избор за декориране на баня в неутрални тонове. Богатата палитра от топли и студени оттенъци на сивия цвят позволява постигането на интериор, отличаващ се с изисканост и сдържаност. Сивото може да се вложи в цветовата схема на всеки интериорен стил – традиционен, модерен, индустриален и еклектичен.

С този универсален цвят може да се постигне привлекателен дизайн на банята. Благодарение на неутралното му излъчване, сивото може да послужи като перфектен фон за акценти в ярки багри и да се впише както в екстравагантен, така и в семпъл декор. Ето няколко идеи как да приложите сивия цвят в интериора на банята.

Сивото като основен цвят

Сивото е отличен избор за основен цвят в банята, тъй като й придава елегантност и изтънченост. Многообразието от топли и студени, бледи и наситени нюанси на сивия цвят позволява неизчерпаеми комбинации от хармонично допълващи се тонове. За да бъде балансирана цветовата палитра за банята, придържайте се към нюанси, които си подхождат. Ако предпочитате съчетание от хладни цветове, заложете на фаянсови плочки с декор в сиво с виолетови и синкави оттенъци. В случай че сте се спрели на топли тонове, изберете плочки за баня с дизайн в жълти и оранжеви оттенъци на сивото. Ако комбинирате сиви тонове с различна наситеност, ще постигнете многопластовост в интериора.

Облицовка от плочки в сиво, допълнена с акценти в бяло и златисто, би придала стил и елегантност на банята. Интериор в класически стил ще изглежда превъзходно, ако за цветовата схема изберете меки неутрални нюанси на сивото.

Сивото като цвят за акцентите

Сивото може да присъства в декора и по-умерено, като цвят за акцентите. В баня със стенни и подови плочки в светли топли тонове можете да постигнете изискан контраст, ако заложите на бледосив шкаф и тъмносива гранитогресна настилка в душ зоната.

С добавянето на акценти в сив цвят умело можете да избегнете еднообразния облик на баня, решена в бяло. Бихте могли да го постигнете като например положите стенен фриз с декор мозайка в сиво и бяло, а за пода изберете широкоформатни тъмносиви гранитогресни плочки с изчистен дизайн.

Разнообразието от модели плочки с атрактивни реалистични декори, като камък, цимент, мрамор, мозайка и дървесина, позволява осъществяването на оригинални решения за дизайн на баня в сиво и бяло. 

Назад
© Developed by CommerceLab