0 0

Използване на гранитогреса в двора и градината

 

За създаването на индивидуалност и уникалност във вашия дом, двор или градина допринася почеркът, който сами оставяте. Един от начините да направите тези места забележителни и любимо място за отдих както на вас, така и на гостите ви е да използвате гранитогрес, съчетаващ цветове и текстури близки до тези на естествените камъни. 

Тук ще се спрем на екстериора, тъй като във всеки двор има пътеки, кътове, барбекю площадки, които се открояват със стилна облицовка и настилка. Още в старите времена камъкът и дървото са били неизменни материали за огради, пътеки, порти, пейки. А днес гранитогресът се предлага в разновидности, имитиращи солидния естествен каменен материал и предназначени за оформление на двора и градината.

 

Дизайн в стил камък

Дълготрайността на камъка и солидното му присъствие в старинните домове кара все повече собственици да избират облицовки и настилки с пресъздаване на каменен ефект. Това се постига лесно с избор на гранитогрес от KAI Group.

Облицовките се осъществяват по-лесно, когато плочките са по-малки, а цветовете включват не само класическото бяло. В серията Парга ще намерите плочки за облицовка с размери 30х60 см, с изобразяване на каменна текстура на повърхността, в бяло, кафяво, и натурално бежово, както и с размери 60х60 см, в същите цветове. Тези цветове са класически и се съчетават с всякакви елементи на двора и градината – дървени пейки и маси, дървени оградки и други.

Плочите с размери 30х60 лесно се подреждат за облицовки,  при настилките, изберете плочки с размери 60х60 см. Можете да съчетаете бяло и кафяво, кафяво и натурално бежово, разполагайки плочките шахматно, ако имате по-голяма площ, или на ивици, ако площта не е голяма.

 

Екстериорът ви ще се освежи с централни елементи, облицовани или настлани с гранитогрес

Гранитогресните плочи с ефект на камък са много подходящи за централните елементи в двора ви. Имате беседка – облицовайте я с гранитогресни плочи. Имате кът за отдих – комбинирайте гранитогресни плочи с имитация на камък. Искате да впечатлите гостите си с елегантно барбекю – изпълнете облицовката с гранитогрес. Всеки елемент на двора, дори да е с ежедневна функция, като кът за готвене, може да бъде красиво оформен.

Пътеките в градината

Пътеките в двора се нуждаят от облицовка от издръжлив материал. Такава издръжливост предлага гранитогресът. Не е задължително пътеката да е непрекъсната – много ефектни са отделните плочи, като отделни „стъпала“ по зелена тревна площ. За още по-естествен вид можете да използване плочи, оформени в неправилни форми. Отрежете ъгълчета или разрежете голяма плоча под ъгъл, за да получите такива форми.

Дворът и градината – нови комплекси с нова визия

За вашата беседка, кът за отдих, пътеки, алпинеум или друга композиция с растения в двора и градината, гранитогресните плочи на KAI Group ще ви предложат здравина и изчистена визия.

Назад
© Developed by CommerceLab