0 0

Как да придадете стилно излъчване на банята с черно

С умело вложен в дизайна на банята черен цвят можете да постигнете забележителен интериор. Ако банята ви е сравнително малка, а сте решили да заложите на черни плочки за пода или стените, е необходимо по-задълбочено да обмислите вътрешното оформление. Прекомерната употреба на черния цвят може да стесни оптически малката баня и да й придаде мрачен, неприветлив облик. Ето няколко техники как балансирано да вмъкнете черно в декора на банята.

Светъл основен тон

Използвайте бяло, светлобежово или бледосиво като основен цвят в интериора на банята, а в черно изберете детайлите. Стилен декор в банята можете да постигнете, ако заложите на черни подови плочки с бяла фуга, а долната половина на стените облицовате с бели правоъгълни фаянсови плочки, разположени в схема "тухлена зидария". За горната половина на стените можете да изберете плочки с флорална или геометрична шарка в черно и бяло, които да разчупят еднообразната визия на останалите повърхности в банята. Заложете на бяло санитарно оборудване, семпло огледало с черна рамка, осветителни тела в черно и черна врата, за да придадете завършеност на интериора, издържан в балансирана двуцветна гама.

Оригинални детайли

Ключът към постигането на хармоничен дизайн на банята, в която черният цвят е доминиращ, би могъл да бъде изборът на фаянс с ефектен графичен принт, като например черни подови и стенни плочки, декорирани с фини геометрични орнаменти в бяло. Светлите шарки върху плочките придават раздвиженост на интериора и олекотяват визуалната тежест на черния цвят. Бяло санитарно оборудване с изчистен дизайн допълва перфектно такъв декор. Няколко умело подбрани акцента в ярки багри и със сходни геометрични мотиви ще внесат колорит в тъмния интериор.

Изискан стил

Подовата настилка и стенната облицовка в черен цвят безспорно придават елегантен облик на банята. За да постигнете впечатляващ интериор, подчинете дизайна на детайли с нестандартен, изискан силует, които мигновено да приковават вниманието, откроявайки се на черния фон. Заложете на дизайнерски смесители за умивалника и ваната, с покритие от хром, мед или бронз. Тяхната луксозна визия ще трансформира и най-семплата черно-бяла баня в първокласно помещение, независимо дали сте се спрели на ретро или модерен стил.

Обилна светлина

Дори и миниатюрната баня може да бъде облицована с черни фаянсови плочки от пода до тавана. За да балансирате тъмния цвят на стените, заложете на бял таван и подови плочки с черно-бяла шарка, както и на семпло бяло санитарно оборудване. Създайте илюзия за повече пространство в малката баня, като монтирате на тавана полилей с три или четири тела и по една лампа от двете страни на огледалото. Отразената от гланцираните черни стенни плочки силна светлина ще омекоти цвета им и ще внесе усещане за визуална лекота в тъмния интериор.

 

 

Назад
© Developed by CommerceLab