0 0

Красотата на монохроматичните бани

Красотата на монохроматичните бани

Независимо дали мечтаете за луксозна баня, оборудвана според последните тенденции, или предпочитате помещение с успокояваща дзен атмосфера, изборът на монохроматична цветова схема може да се окаже чудесна отправна точка при осъществяването на вашата идея.

С умело декориране в нюанси на един-единствен цвят, дори когато те са приглушени, можете да придадете на банята първокласна визия. Монохроматичните бани, облицовани с плочки в тъмни цветове, завладяват с дръзкия си облик и модерното си излъчване. Стенните и подови плочки в светли нюанси, от друга страна, могат да превърнат банята в спа оазис с успокояваща атмосфера.

Монохроматична баня в черно

Облицованата изцяло с черни плочки баня несъмнено ще се сдобие със запомняща се визия. За да омекотите визуалното въздействие на черния цвят, заложете на фаянсови плочки с лъскава гладка повърхност, която ще отразява светлината, както и на голямо огледало и осветителни тела, осигуряващи максимална осветеност на помещението. Ако банята е малка, можете да изберете продълговати правоъгълни черни плочки за стените и да ги положите хоризонтално в стил "тухлена зидария", за да постигнете илюзията за по-широко помещение. Фините бели фуги между фаянсовите плочки ще откроят геометричната шарка, без да нарушават цялостния монохроматичен облик на стените. Отлично решение за пода на такава баня биха били мозаечни черни плочки с малки фрагменти.

Монохроматична баня в ярък цвят

Не всеки би харесал баня със стени, изцяло облепени с плочки в ярък цвят. Ако обаче сте любители на по-цветните декори, бихте могли да заложите на предпочитана от вас ярка багра. Облицоването на стените от пода до тавана с фаянсови плочки в портокалово оранжево ще създаде невероятно свежа атмосфера в банята, дори ако сте се спрели на семпъл модел и стандартно право редене. Този цвят е перфектен избор за малка баня. Заложете на компактно санитарно оборудване в бяло, а на стената зад умивалника монтирайте широко правоъгълно огледало, което ще увеличи визуално обема на помещението. За да балансирате яркото присъствие на оранжевия цвят, за пода изберете шестостенни или ромбоидни плочки в шоколадово. Ефектната геометрична шарка на пода ще разчупи еднотипната визия на стенната облицовка в прави линии.

Монохроматичната баня може да бъде декорирана и в студен цвят, като например сочно зелено. С тази свежа багра можете щедро да облицовате както стените, така и пода. Мозаечни плочки с дребни квадратни фрагменти са идеални за целта. Заложете на бяло санитарно оборудване, прозрачен стъклен параван за душ зоната и шкафове с огледални вратички или такива със светъл дървесен декор.

Възхитителна монохроматична баня в небесносиньо можете да постигнете, ако положите на стените и пода плочки с мозаечен дизайн, включващ малки квадрати в няколко различни нюанса на цвета. Минималистично бяло санитарно оборудване и семпъл прозрачен душ параван без рамка са идеален избор за такава баня, тъй като не натоварват визуално интериора и позволяват сините мозаечни повърхности да се превърнат в доминиращ елемент от декора.

Монохроматична баня в бяло

Избран за основна багра в интериора, белият цвят придава на банята фино класическо очарование. Малки бели фаянсови плочки, положени в нестандартна шарка върху стените, и подова настилка от широкоформатен бял гранитогрес са стилна комбинация, чието визуално въздействие можете да подсилите, ако заложите на сиви фуги. Санитарното оборудване несъмнено трябва да бъде в бяло, а смесителите за умивалника и душ зоната можете да изберете в черен цвят, за да създадете изискан графичен декор. 

Назад
© Developed by CommerceLab