0 0

Гранитогресът – материал, устойчив на ниски температури

Гранитогресните настилки и облицовки са красиви, с разнообразие от цветове и фигури за постигане на индивидуален облик на дома, пътеките в двора, къта за отдих с барбекю, басейна. Но когато през зимата температурите паднат под нулата, всеки се опасява за здравината на плочките и дали екстремните температури няма да ги повредят и да развалят вида на облицованите и настлани повърхности.

Едно от качествата на гранитогреса е устойчивостта му на екстремни температури. Изборът на гранитогресни плочки е много удачен и в това отношение.

 

Какво представлява гранитогресът

Това е изкуствено създаден материал, който се получава от раздробяване на каолин,

фелдшпат, с добавяне на пясък и глина. Готовата смес, във вид на тесто, се изпича в специални форми.

Съставът на гранитогреса определя неговата устойчивост на силен студ. Тя е много по-висока от тази на фаянсовите плочки например. Затова все повече хора масово използват гранитогресни плочки за външни облицовки и настилки.

 

Много по-голяма устойчивост на ниски температури

Изпитанията показват при ниски температури мразоустойчивостта на гранитогресния материал е четири пъти по-висока от тази на другите покривни материали.

 

Гранитогресни плочки за външните части, за градината и басейна

Изберете от сериите на KAI Group за облицовка и настилка на градината, басейна, терасата.

Сандстоун е серия, комбинираща вида на пясъка и камъка. Размерите са 33.3х33.3 см, а цветовете са бежово, зелено, оранжево, розово, светлозелено, светлосиво, сиво, синьо.

Със същите размери са плочките от серията Пиедра, които имитират едра мозайка с ясно изразени жилки и се предлагат в бежово и зелено.

 

Не се безпокойте за гранитогресните настилки и облицовки през зимата

Дори през периоди на екстремен студ, които напоследък се редуват с периоди на необичайно затопляне, гранитогресните покрития навън няма да се повредят. Това се дължи както на материалите, използвани за производство, така и на изпичането на плочките. Гранитогресните настилки и облицовки са най-добрият избор, когато искате да сте спокойни за вида и целостта им и през суровите зимни периоди.

Назад
© Developed by CommerceLab