0 0

Изискан интериор с керамични и гранитогресни плочки

Стилен интериор на банята може да се постигне и без значителни финансови разходи. Благодарение на многообразието от възможни интериорни решения, осъществими с влагането в дизайна на съвременните модели керамични плочки и гранитогрес, декорирането на банята и другите помещения в дома се превръща във вълнуващо предизвикателство, дори когато разполагате с неголям бюджет.

Покрийте с плочки целите стени

Ако разполагате с ограничен бюджет за декорацията на банята, заложете на модел фаянсови плочки с по-достъпна цена, от който ще можете да закупите достатъчно количество, за да облицовате изцяло стените в банята. Този вариант е за предпочитане и придава повече класа на помещението, отколкото частичното облепване на стените със скъпи покрития. Дали ще заложите само на едноцветни плочки, или ще ги съчетаете с декори и фризове, зависи единствено от вашия усет за стил и естетика.

Заложете на малки фуги, за да постигнете гладка стенна повърхност

Ако желаете да заличите границите между плочките и да постигнете фина гладкост на стените, заложете на модели фаянсови плочки, които позволяват полагане с минимална фуга. За целта ще е необходимо и да изберете фугиращата смес в цвят, сходен с този на плочките. По този начин ще разполагате с водоустойчива стенна повърхност в банята, която визуално ще се възприема като цялостен елемент от дизайна, а не като съвкупност от отделни облицовъчни плочки.

Изберете нетрадиционен цвят или оригинална комбинация от багри

Въпреки че белите плочки са универсално решение за облицовката в банята, в ролята си на перфектен неутрален фон за мебелите и санитарното оборудване, с цветни плочки може да се постигне не по-малко стилен декор. Непреходно класическо решение за банята може да бъде умелата комбинация от черни и бели плочки. В кухня, решена в топли тонове, гръб от едноцветни оранжеви плочки и бели фуги би бил невероятно свеж акцент.

Заложете на нестандартна подредба при полагането на плочките

Симетричното право редене е най-често използваният метод при полагането на подови и стенни плочки. Възможни са обаче и редица други варианти, като: несиметрично право редене, редене по диагонал, редене тип "рибена кост", редене тип "преплитане". Ако например сте избрали семпли правоъгълни стенни плочки за банята, можете да ги положите хоризонтално или вертикално в стил "тухлена зидария", като изберете фугираща смес в контрастиращ цвят, за да се открои геометричната шарка.

Ако сте се спрели на актуалните плочки с дървесен дизайн, можете да постигнете стилен и запомнящ се декор, като ги положите на пода в шарка "рибена кост", с която да пресъздадете визията на масивен паркет. Други нестандартни начини за полагане на подовите плочки с дървесен декор са подредбата тип "преплитане" и холандската шарка, с които можете да придадете неповторим облик на всекидневната или спалнята. 

Назад
© Developed by CommerceLab