0 0

Важни моменти, на които да се обърне внимание при закупуване на плочки.

Важни моменти, на които да се обърне внимание при закупуване на плочките.

Съвет към клиента: Винаги да се закупуват количествата наведнъж

Всички плочки се произвеждат на партиди т.е от даден модел се произвежда определено количество и след неговото изчерпване моделът се пуска отново в производство, но вече е друга партида. Всяка от партидите може да се отличава една от друга по нюанс и дата на производство. При докупуване на плочки може да се окаже, че плочките от старата партида са свършили и довзетото количество да се различава по нюанс и калибър. Друго важно нещо при закупуване на плочки е да се обърне внимание на маркировката, която е върху кашоните и обозначава име, номенклатурен номер, нюанс, номер на сотрировач, калибър и дата на производство. При закупуване на стоката е желателно маркировката върху кашоните да е една и съща.

Калибърът си остава устойчив във времето, тъй като Организацията е заложила във фирмен стандарт за всеки калибър (работен размер) малък толеранс на вариация, който е гарантиран от автоматичните сортиращи устройства на всяка производствена линия. Нюансът (обозначава се с буква на кашона, която съответства на зададената и одобрена мостра от контролния орган), както и калибърът (работния размер), датата на производство, модела, номенклатурният номер, оператор/сортичовач са указани на кашона на строго регламентирано място и се изписва от печатащите устройства на сортиращите машини, ръководени от компютър). При изпичането в пещите плочките се свиват и тъй като свиването не може да стане в идеални граници, може да има отклонение в крайния размер до няколко милиметра. За това на сортировъчната линия се монтира т. нар. „калибратор”, който сортира всички еднакви по размер плочки в един кашон. Калибрите се обозначават върху кашона  (1К , 2К...или 0С, 1С). 

Препоръчваме на клиентите да търсят “Упътването за потребителя” (във всеки един палет и при дистрибуторите на Организацията може да ги намерите), което дава допълнителна информация за проектиране, избор, условия на монтиране, подбор на материали, майстор и поддръжка на монтираната повърхност.

Съветът ни е преди залепване да се провери за различие в нюанса, за видими дефекти, за деформации, за разлика в размерите!

Добре е да се закупи с около 5- 10% повече от предвиденото количество. Това се прави  с цел, ако при поставянето се получи непредвиден брак, да има от същата партида за подмяна. Плочки трябва да останат и след приключване на строително- ремонтните дейности, ако се наложи след години да се подменят счупени или наранени (сифон, подмяна на спукана тръба и т.н.).

Назад
© Developed by CommerceLab