0 0

Плочки за кухни в различни стилове.

Вероятно не предполагате колко лесно бихте могли да освежите и осъвремените интериора на кухнята само с полагането на нова подова настилка от теракот или гранитогрес. Независимо дали вашата кухня е издържана в модерен, рустикален, винтидж или еклектичен стил, едва ли ще се затрудните да откриете модел, който перфектно се вписва в декора. Обширната гама от гранитогресни плочки и теракот с ефектни дизайни, пресъздаващи реалистично повърхността на камък, дървесина, мрамор, цимент и дори текстил, предоставя свобода на избор и възможност да изразите своята креативност и вкус.

Кухня в модерен стил

Широкоформатните гранитогресни плочки са отлично решение за кухня, декорирана в модерен стил. Едноцветните гранитогреси или модели със семпъл декор се вписват най-хармонично в модерен интериор, за който са характерни правите линии и изчистеният дизайн. В зависимост от цветовата гама на кухнята, гранитогресните плочки биха могли да бъдат избрани в неутрални тонове като сиво, бежово и антрацит. Ако пък сте заложили на монохроматична модерна кухня с лъскави шкафове и плотове в сиво, и уреди от неръждаема стомана, изберете за пода гранитогресни плочки с дървесен дизайн, за да внесете топлина в декора и да балансирате хладното излъчване на метала.

Кухня в рустикален стил

Рустикалните кухни очароват с неподражаем уют и провинциален дух, постигнат с естествени материали като камъка и дървото, претърпели минимална обработка, за да се запазят уникалните им текстури и цветове. Характерните за стила рустик дървени шкафове с фрезовани повърхности и старинен обков, както и плотовете от масив или естествен камък, създават топла провинциална атмосфера в кухнята. Облицовка от кухненски керамични плочки тип мозайка в земни тонове е отличен избор за стената между долните и горните шкафове в рустикалната кухня. Друга възможност е да облепите кухненския гръб с правоъгълни стенни плочки, като ги подредите в схема "тухлена зидария", която също перфектно се вписва в рустикалната обстановка. Най-подходящите решения за пода в рустикалната кухня несъмнено са гранитогресните плочки или теракот с визия на каменна или дървена настилка. Подовите настилки в неутрални или топли земни тонове се съчетават най-хармонично с обзавеждане в рустикален стил.

Кухня във винтидж стил

Вътрешното оформление на кухнята в стил винтидж създава уникална атмосфера, носеща духа на отдавна отминало десетилетие. Мебелите и аксесоарите с дизайн от миналото имат немалко почитатели и в настоящето, и са част от декора на много съвременни кухни. Шкафовете във винтидж кухнята обичайно са боядисани в бяло, слонова кост или бледи пастелни цветове. Плотовете са от камък или естествена дървесина с прозрачно покритие, разкриващо красивата й текстура. Върху откритите рафтове са подредени аксесоари и съдове от порцелан, керамика, стъкло и патиниран метал, чийто старинен дизайн внася финалните щрихи в декора. Гранитогресни плочки или теракот в приглушени оттенъци на бежовото, кафявото и керемиденото, с дизайн, създаващ усещането за поизносена каменна повърхност, са чудесен избор за подова настилка във винтидж кухнята.

Кухня в еклектичен стил

Постигането на уникален декор посредством изкусното съчетаване на елементи от различни интериорни стилове е умение, което изисква безпогрешен дизайнерски усет. Тези, които го притежават, биха могли да заложат на еклектичен кухненски интериор. Светли шкафове с изчистен модерен дизайн и дървесен декор, съчетани с гранитен плот в топъл кафеникав цвят и кухненски гръб от плочки в сиво, имитиращи тухлена зидария, могат успешно да се впишат в еклектичния стил, стига да създадете контраст, като добавите ярки акценти в облицовката, например с елементи в червено. На пода можете да положите гранитогресни плочки с дървесен дизайн в неутрална сиво-кафява гама, като ги подредите в шарка "рибена кост".

Назад
© Developed by CommerceLab