0 0

Какво трябва да имате предвид преди ремонта на банята

Ремонтът на банята е голям ангажимент. Той отнема доста време и ако в жилището имате само една баня, това означава, че през периода на ремонта трябва да намерите друг вариант за къпане. Добре е да направите добро планиране, за да има по-малко непредвидени ситуации при ремонта.

Проверете пред майсторите плочките, тоалетната чиния, мивката и т.н.

За да избегнете проблеми и спорове с майсторите за това, дали е имало или не счупени плочки или пукната част, проверете заедно с тях кашоните с плочки, новата мивка, новата тоалетна чиния и другите нови части за банята.

Оставете гаранционните карти за новозакупените неща у вас

За да имате необходимите гаранционни карти в случай на проблем, задръжте ги у вас. Ако към новите неща, които сте закупили, има инструкции за монтиране, предоставете тези инструкции на майсторите.

Най-добре е вие да купите плочките

Изборът на плочките за банята е въпрос на лично предпочитание за цвят, повърхност, шарки. Не е трудно вие да направите този избор и да купите необходимото количество. В магазините ще ви помогнат с изчисляването на площта и въз основа на тази площ ще се определи колко плочки трябва да купите. Вземете размерите – височина, дължина, ширина – на стените и пода, за които ще осигурите плочки.

 

Как да изчислите ориентировъчното количество плочки, които ще бъдат необходими

Трябва да предвидите известно допълнително количество, за да се избегне недостиг на плочки, ако някои се счупят. Допълнителното количество трябва да е около 10%, но ако сте избрали подреждане на плочките в диагонал или по-сложна фигура, трябва да предвидите 15% или повече резервно количество.

Лепилото за плочки

При покупката на лепило за плочки също важи правилото – евтиното обикновено не е качествено. Посъветвайте се с майсторите и попитайте и в магазина какво ще ви препоръчат.

Един от въпросите, които ще ви зададат, е дали ще ремонтирате баня в старо жилище или ще се оборудва баня в ново жилище. Във втория случай обикновено се осигурява бавно втвърдяващо се лепило.

Можете да уточните и разхода на лепило според площта. Той е около 3-4 килограма на квадратен метър.

Няколко впечатляващи серии гранитогресни плочки за банята

Серията Борсалино на KAI Group е избор за модерен и изчистен стил на банята. В тази серия ще намерите мозайки и фризове. Изберете от основните цветови гами в серията – бяло, кафяво и черно. Размерът на плочките е 30х60 см.

Още един вариант на изчистен дизайн дава серията Галего, в която плочките са гланцирани. Размерът им е 45х45 см. Можете да избирате между бежово, сиво, бяло, кафяво и антрацит.

А за предпочитащите шарки предлагаме плочките Каньон. Те са в топли бежово-кафяви нюанси и са също с размер 45х45 см.

Подгответе се за ремонта на банята, за да се предпазите от неприятни изненади

Планирането и уточняването на количеството необходими материали, плочки, лепило и други, ще ви предпази от проблеми с нужда от допълнителни плочки.

Уговорете всички цени с майсторите и прегледайте заедно закупените материали.

Назад
© Developed by CommerceLab