0 0

Оформление на интериора в стил „рустик“ с плочки имитиращи тухли и камък

Съвременните материали предоставят много възможности за различно оформление на интериора на дома. Една от тенденциите е използването на плочки, имитиращи естествени материали като камък, както и плочки имитиращи тухли. Така се създава интериор тип „рустик“ - за връщане към старите времена с естествени материали за облицовка. 

Изберете размера на плочките и оттенъка, който подхожда на вашето виждане за интериор

За да оформите облицовката на стаите, например всекидневната или кухнята, трябва да изберете подходящия размер плочки. За просторна стая подхождат по-големи плочки, при малките стаи имате възможност да решите дали малките плочки няма още повече да намалят визуално обема.

Цветът и оттенъкът на плочките трябва да се изберат в съответствие с мебелите и завесите или щорите. 

Предимството на облицовка с плочки имитиращи каменни плочи

Естественият камък е траен и красив материал, но облицовката с него е по-скъпа. Съвременното производство пуска на пазара плочки, имитиращи камък, с релефна повърхност. С тях ще постигнете ефекта на каменната облицовка, но на разумна цена.

Облицовка на отделни елементи

Интересно решение е облицовката с плочки, имитиращи естествени материали, като камък или тухли, на отделни елементи от интериора – например на колони. Ефектът е особено впечатляващ, ако изберете плочки имитиращи облицовка с малки обли камъчета или облицовка имитираща тухли.

Препоръчваме ви серията гранитогресни плочки Лего на KAI Group, когато трябва да облицовате стаи в дома и елементи от екстериора, например барбекю къта в двора. Можете да избирате между два размера: 15.5х60.5 и 16.5х33.3 см. Цветовете, от които можете да избирате, са три – сив, кафяв и три варианта в бежово.

Друго красиво решение е серия Романо с размери 30х60 см. Натуралното излъчване на серията добавя характер и стил в дома. Запазили чара на миналото, декорираните с тухли стени, внасят изтънчено усещане в атмосферата на жилището. Освен в класическия керемидено-червен цвят, плочките от серия Романо се предлагат и в бяло.

Съчетайте с мебели и декорации в стил „рустик“

Носталгията по тишината и спокойствието в селския бит е причината за все повече решения за интериора в стил „рустик“, разбира се с повече удобства от предлаганите в миналото. Може би в къщата на село имате някои стари дървени мебели, котли и други съдове. Почистете, полирайте, боядисайте или излъскайте, според материала, и ги разположете в кухнята, във всекидневната, в коридора. Дори счупената стомна може да се превърне в ефектно допълнение, ако я поставите в сандъче с цветя, със счупената част към пръстта. Тук можете да вложите своята изобретателност и въображение, за да внесете дух „рустик“ в дома по оригинален начин.

Назад
© Developed by CommerceLab