0 0

Цветни палитри за малката баня.

Белият цвят несъмнено е класическо решение за декора на малката баня, тъй като я разширява оптически. Ако обаче желаете да придадете повече характер и индивидуалност на помещението, можете да заложите на стенна облицовка и подова настилка в по-дръзки багри. Ето няколко идеи за собствениците на малки бани, които предпочитат по-цветен интериор.

Жълто

Жизнерадостното излъчване на жълтия цвят ще внесе усещане за уют в малката баня, декорирана основно в бяло. Ако сте избрали по-ярък нюанс, използвайте го като акцентен цвят – бихте могли например да облепите една от стените в банята с редуващи се широки хоризонтални ивици от бели и жълти фаянсови плочки. Най-стилен ефект ще постигнете, ако облицовате по този начин стената, на която са разположени умивалникът и огледалото. Освен че ще освежат малката баня, жълто-белите хоризонтални райета ще създадат илюзията, че тя е по-широка.

Антрацит

Този завладяващ тъмен цвят може да трансформира напълно малката баня, придавайки й стил и изисканост. Облицовани с плочки в цвят антрацит, стените в банята са перфектен фон за мебели и санитарно оборудване в бяло и акценти в ярки тонове. Декорните плочки с геометрични елементи или изящни флорални мотиви в бяло и антрацитени нюанси дават възможност да оформите върху стените акцентни зони, които обогатяват цветовата палитра и внасят текстура в интериора.

Коралово

Макар и не толкова ярко и дръзко като червеното, кораловото е привличащ погледа топъл цвят, с който можете да създадете уникална атмосфера в малката баня. Балансирано съчетани фаянсови плочки в бяло и коралово са отличен избор за облицовка на стените в банята. Въпреки че кораловото принадлежи към ярките багри, то може да се комбинира хармонично с немалко цветове, като например светлосиньо, бледосиво, кремаво, бежово и пясъчни нюанси.

Тъмновиолетово

Ако сте решили да облицовате част от стените в банята с тъмни плочки, но тези в черно или антрацит ви се струват твърде дръзко решение, може да заложите на фаянс в тъмновиолетово. Този стилен цвят се съчетава безупречно с бяло и сиво. Композицията от стенни фаянсови плочки в бяло и тъмновиолетово може да бъде допълнена от подови плочки с мозаечен дизайн в сиви нюанси, за да се постигне изискан балансиран декор.

Сиво

Сивото е подходящ цвят за малки бани, тъй като притежава дискретно излъчване и се съчетава хармонично с множество други тонове. Чудесен избор за малката баня са сиви стенни плочки и гранитогрес с мраморен дизайн. Декорни плочки с флорални или геометрични мотиви в сива тоналност са оригинално решение за оформяне на стенни акценти в банята.

Ментово зелено

Тази хладна освежаваща разновидност на зеленото е идеална за малката баня, стига да изберете стенни фаянсови плочки в по-светли ментови нюанси. С облицовка в цвят мента, съчетана с подова настилка от бял гранитогрес, бели шкафове и бяло санитарно оборудване, можете да постигнете светъл ефирен интериор, създаващ усещане за лекота и повече пространство.

Светлосиньо

Бледите нюанси на синьото са отличен избор за цвят на стенната облицовка в банята, тъй като предразполагат към отпускане и релаксация. Ако заложите на стенни плочки в светъл теменуженосин цвят, подова настилка от гранитогрес с дървесен дизайн в хладни земни тонове и водоустойчиви мебели от масив, ще постигнете невероятно изискана спа визия на малката баня.

Кралско синьо

С този наситен нюанс на синьото, вложен умерено в декора на малката баня, можете да придадете луксозен облик на помещението. Облицовайте горната половина на стените с едноцветни плочки в кралско синьо, а за долната изберете бял фаянс. На пода можете да положите плочки с геометрична шарка в бяло и тъмносиво, за да балансирате едноцветните стенни зони. Добавете шкаф в бяло и високо огледало с широка бяла рамка, което ефектно ще контрастира на тъмносинята стенна облицовка.

Назад
© Developed by CommerceLab